איזה אתר אינטרנט לבחור ?

עמוד הבית > איזה אתר אינטרנט לבחור
בניית אתר אינטרנט

אתר וורדפרס מול וויקס – מה עדיף?

מדוע דווקא בניית אתר אינטרנט ב- WordPress עדיפה על בניית אתר אינטרנט ב- Wix. במאמר זה תחשפו למידע חשוב ורלבנטי על בניית אתרי אינטרנט ב- וורדפרס מול וויקס.

זוהי אחת השאלות המורכבות ביותר שנתקלנו בה. ללא ספק, היא חוזרת בשיחות עם לקוחות, וועידות וכו'… ובכל זאת, התשובה לה מעוררת מחלוקת לא קטנה. לכן, במאמר זה, נשתדל להציג את כלל המידע הענייני,
ו־”לשפוך קצת אור” על הנושא. שנתחיל?

קצת על פלטפורמת Wix

פלטפורמת Wix נוסדה בשנת 2016, על ידי חברה ישראלית (גאווה, לא?). מטרתה הייתה ברורה: לספק בעלת לעסקים מקום ייעודי, ליצירת אתרי אינטרנט בפשטות. לא עוד צורך בתכנות וידע מקדים. הצוות לקח אל השלב הבא את כלי ה־"Drag And Drop" (גרור ושחרר), שהיה מוכר מתחום בניית אתרים. כפי שמעיד שמו, נוכל פשוט לגרור אלמנטים ולשחררם, בהתאם לכוונותינו – בקלות. לצד כל אלו, מציעה וויקס שלל תבניות מעוצבות, וכלים פנימיים לעיצוב האתר.

עד פה הכל נפלא… בכל הקשור לעיצוב האתר, נראות ובנייתו – וויקס היא פלטפורמה פשוטה ומנצחת. אולם, בכל הקשור לקידום אורגני (SEO), היא ללא ספק לוקה בחסר. כן, לא מדובר בחידוש: מזה שנים, מקדמי אתרים רבים מדווחים על חוויה שלילית בפלטפורמה: "יותר קשה לקדם אתר ב־WIX. חד וחלק." לפיכך, על אף שלוויקס יש בסיס נפלא, בזירות הקידום התחרותיות – היא נטל לא קטן.

קצת על פלטפורמת WordPress

WordPress הנה מערכת שנכתבה בשפת PHP, המשוחררת בקוד פתוח (יתרון גדול). תחילת דרכה הייתה אי שם בשנת 2003, כאשר יועדה לאתרי בלוג בסיסיים. כמו כל ההתחלות, גם זו של WordPress הייתה רצופה תקלות: באגים צצו מכל מקום, הפלטפורמה פשוט לא התאימה לאתרי תדמית, ועוד… למרות הייאוש, מפתחיה לא ויתרו: המערכת השתפרה בהדרגתיות, הודות ללא מעט מתכנתים מוכשרים. מכאן, דרכה של המערכת לפופולריות העצומה שלה סלולה. וכיום, זוהי המערכת המומלצת ביותר לקידום אתרים אורגני.

מערכת וורדפרס תומכת בשלל אפשרויות: מרבית היכולות המערכתיות שלה בסיסיות למדי. אולם, מבחר התוספים הלא-נגמר משדרג אותה פלאים. ביניהם, נוכל למצוא: תוספי ניהול קאש, חנויות מקוונות, טפסים, בנאים, וגם תוספים עם “Drag And Drop” (זוכרים מוויקס?).

בשורה התחתונה – הודות לכך שהמערכת בעלת קוד פתוח, האפשרויות בה בלתי מוגבלות.
גולת הכותרת: המערכת ידידותית מאוד למנועי החיפוש, בעיקר לגוגל.

כיום, כמעט כל אתר שתתקלו בו, נבנה על גבי וורדפרס (וזה אומר המון!).

המחירים:

הגענו לפרמטר החשוב מכל – המחיר. בכל פלטפורמה יש עלויות הקמה, תחזוקה, בנייה וכמובן אחסון. במקרה שלנו, מהם המחירים של שמציעות Wix ו־WordPress? בואו נראה:

וורדפרס:

וורדפרס היא מערכת בקוד פתוח, כפי שהזכרנו. ולכן, לפחות מבחינת המערכת, לא נשלם כלל. אולם, העלויות הצדדיות בלתי-נמנעות: בניית האתר, שכירת פרילנסרים ושרת אחסון שיתופי.

אם יש לכם ידע וניסיון, תוכלו לשלם רק על האחסון (ולהסתדר לבד עם השאר), ובאמצעות תבנית נקייה לבנות אתר מאפס. עם זאת, לרובנו אין ניסיון, מה שמוביל לרכישת תבניות ו\או תוספי פרמיום שונים.

לא מבינים גם בתוספים? בכלל? לא רוצים להסתבך? ובכן, במקרה כזה ניאלץ לשלם גם לפרילנסרים (או לחברה לבניית אתרים), אשר יבנו ויעצבו את האתר. מדובר בעלות לא קלה: בין 2,000 ל־4,000 ₪ בעבור אתר תדמית.

וויקס:

בפלטפורמת וויקס, נוכל להסתדר מצוין ללא עלויות אחסון/תחזוקה. ובכל זאת, יש “קאץ”’ לדברים בחינם: כפי שכנראה ניחשתם, הגרסה החינמית מוגבלת למדי: פרסומות, אחסון ומה לא. אולם, וויקס מציעה חלופה: חבילות פרימיום. תחתן, הרבה יותר קל להסתדר – נשלם חודשית עבור נפח אחסון, לפי החבילה שנרכוש. בהתאם, נקבל תבניות פרמיום, הרחבות, 0 פרסומות, ואפילו דומיין פרטי \ מותאם אישית (שנוכל לקנות מספקיות הדומיינים).

*מחירי חבילות הפרימיום נעים בין 4.50$ ועד ל־24.50$ לחודש.
*בכל החבילות, האחסון משתנה בהתאם.

בשורה התחתונה: מי מנצח בסעיף הזה?

לסיכום עניין המחיר: בוורדפרס, נוכל לבנות אתר בעלויות חד פעמיות. ומנגד, בוויקס נשלם עלות חודשית, הכוללת גם את האחסון.

שימו לב: בכל הנוגע לפיתוח האתר ושדרוגו, בוויקס אנו די “תקועים”. מן הסתם, כל זה נובע מכך שהמערכת בנויה בקוד סגור, ולא מאפשרת פיתוח נוסף, אלא מוגבלת לכלים הקיימים. לעומתה, בוורדפרס נהיה “חופשיים” הרבה יותר לשדרוג, ללא הגבלות כלשהן.

יתרונות וחסרונות – Wix לעומת WordPress:

גילוי נאות: בכל מערכת, טמונים יתרונות וחסרונות ברורים – חולשות וחוזקות. להלן היתרונות והחסרונות של WIX ו־WordPress:

  1. קידום אתרים SEO – כפי שציינו, מקדמי האתרים חלוקים לגבי Wix. מצד אחד, הממשק בהחלט נוח, אך מצד שני, קשה מאוד לקדם עם המערכת (בהשוואה לאתרי וורדפרס). הקוד ב־Wix “מלוכלך” בהרבה לעומת WordPress. דברים טכניים פשוט לא מיודדים לגוגל. ומהצד השני, WordPress פשוטה בהרבה, ומאפשרת קידום אורגני בקלות יתרה. כמו כן, תיקון בעיות ה־SEO במערכת כלל לא בעייתי. בסופו של יום – התוצאות מדברות בשם עצמן. אם נריץ שאילתה בגוגל, סביר מאוד להניח שנקבל המון אתרי WordPress, ומעט אתרי Wix (אם בכלל). וזה, אומר הכל. אם תרצו לקדם מילות מפתח בתחרות מאוד גבוהה, תראו את הקושי בפלטפורמה. אולם, לא נוכל להכחיש את העובדה שבעבודה קשה ניתן להתקדם בזירות ממוצעות-קשות. יחד עם זאת, נזדקק לניסיון רב ולא מעט “הברקות”. האם כל הקושי הזה שווה את ה־”נוחות”, כביכול? החלטה שלכם.
  2. נוחות ונגישות – Wix פשוטה מאוד לשימוש. ובכל זאת, לא הכל “דבש”. בעבור הפשטות, “נשלם” בזמן. בשתי הפלטפורמות אין בעיה של ממש בנוחות, אך שעות העבודה ב־Wix בהחלט גבוהות בהרבה (לוקח הרבה יותר זמן להתאים הכל עם “Drag And Drop”). בנוסף לכך, אלו מאיתנו שאינם דוברי אנגלית יתקשו להסתדר עם הממשק האנגלי של Wix. מדובר בחיסרון גדול מאוד, בעיקר מכיוון שלוודפרס כבר יש ממשק עברי מצוין.
  3. תמיכה ושירות – בוורדפרס אתם “בעלי הבית”, אין שירות ו/או תמיכה מחברת הפיתוח הרשמית. כן, קיימים הפורומים הרשמיים, אך הם לא קרובים לשירות לקוחות, בשום צורה שהיא. במילים אחרות, אם צצה בעיה – נצטרך לפתור אותה כמעט בעצמנו. למה “כמעט”? מהסיבה הפשוטה שקהילת הוורדפרס עצומה, ובעיקר מפני שאם נעזרנו בחברה לבניית אתרים, נוכל לבקש את עזרתם. במילים אחרות – תמיכה צד ג'. מנגד, בפלטפורמת WIX ישנה תמיכה רשמית. לכל בעיה שתצוץ לה, נקבל מענה ראוי ואכפתי. נסכם: מחפשים מערכת בעלת תמיכה טובה? WIX היא הפתרון.
  4. אבטחה – גם כאן, וורדפרס לא מתחייבים יותר מדי. אתם תצטרכו לבחור חברת אחסון מאובטחת. לצד זאת, יהיה עליכם ליצור מערך אבטחה ברמת האתר, בנוסף לרמת השרת. לעיתים, מתפרסמות פרצות אבטחה בוורדפרס – מה שהופך אתכם לחשופים. הפרצות נובעות הן מהתנגשות תוספים והן ממערכות לא מעודכנות. לכל הדברים הללו, ניאלץ לספק תשובה (ואף לשכור איש אבטחה לעיתים). משמע, נושא האבטחה בוורדפרס תחת אחריותנו המלאה. אולם, לא הכל כל כך נורא: קיימים תוספים מצוינים לאבטחה (כמו iThemes Security), אשר משרתים אלפי אתרים. ועכשיו, נעבור אל Wix מבחינה זו. ללא ספק, הפלטפורמה מספקת אבטחה מעולה. וחשוב מכל, כזו שאיננה כרוכה ביוזמה/תוספת תשלום מצדנו. עם זאת, אין זה אומר שאנו מוגנים מכלל איומי הרשת. בסופו של דבר, הכל פריץ… לעולם אל תקלו ראש בנושא, לא משנה באיזו מערכת.
  5. מהירות – בפלטפורמת Wix, חלק מהאתרים מהירים, וחלקם פחות. אולם, אין בעיית מהירות של ממש. מה לגבי וורדפרס? ובכן, זה משתנה: בהנחה שיש לנו אחסון סביר, אם נבנה את האתר על תבנית, נקבל מהירות חביבה, ותו לא. ולעומת זאת, במידה ונבנה את האתר “נכון” על תבנית ריקה, ללא הרבה תוספים, להנות ממהירות שיא. כזו, שמשתמשי Wix רק חולמים עליה. כמו כן, חשוב לציין שב־Wix אנו כבולים לעניין המהירות: לא מרוצים? אין מה לעשות בנידון. ובניגוד לכך, בוורדפרס כל שינוי אפשרי – יתרונותיה של מערכת פתוחה. יתר על כן, בוורדפרס קיימים תוספים יעילים למדי, לשיפור מהירות האתר והדפים (למשל: WP Rocket).
  6. חנות מקוונת – חד וחלק: בניית חנות מקוונת עדיפה בממשקי ה־WordPress. זאת, הודות לתוסף המצוין “WooCommerce”. באמצעותו, נוכל ליצור חנויות מוצרים מרהיבות, עם שלל אפשרויות. היתרונות הגדולים הם התממשקות התוסף לחברות הסליקה, ועדכניותו המרבית. לצד כל אלו, מרבית תוספי החנות המקוונת מתואמים עמו, ועובדים יחד נפלא. ובכל זאת, כאן מגיע “אבל” די גדול: אין לכם ניסיון וידע? התהליך ייקח לכם לא מעט זמן ולמידה. דיברנו המון על WordPress, אך מה עם Wix? ובכן, לצערנו האפשרויות לחנות מקוונת בפלטפורמה עלובות. בסופו של דבר, היא לא מסוגלת לספק “פייט” רציני לוורדפרס, בזירת החנויות המקוונות.
  7. שירותים צד ג' – כל בעל עסק רוצה לחסוך במשאבים פנימיים ובזמן. בדרך כלל, הדרך היעילה ביותר לעשות זאת היא שכירת שירותי פרילנסר. במערכת Wix, “קהל” הפרילנסרים דל למדי. ומנגד, אינספור פרילנסרים מציעים את שירותיהם במערכות ה־WordPress. בעת הבחירה, נצטרך לקחת גם את זה בחשבון. האם נזדקק למזין תוכן? למעצב? למתכנת? וכו'. ובנוסף לכך, בעקבות המבחר הדל, המחירים יעלו פי שניים מוורדפרס ויותר. למה? ובכן, למשל, הזנת התוכן בוורדפרס קצרה בהרבה, ולעומתה הזנת תוכן ב־Wix מייגעת – כל זה משפיע על המחיר. לכן, גם זהו עניין ששווה לקחת בחשבון.
  8. מבחר האפשרויות – לאלו מאתנו המגיעים מעולם הפיתוח, קל מאוד להבין את גדולתה של וורדפרס. נכון, במערכת Wix לא חסרות אפשרויות מצוינות, אך הן אפילו לא מתקרבות לעשירית הפעולות שוורדפרס מציעה. לכן, אם אתם מגיעים מעולם התכנות, סביר להניח שכדאי לכם לפסול את Wix – המעבר אליה קשה עד בלתי אפשרי, למי שרגיל להתאמה ברמת וורדפרס.

בסופו של יום, מה עדיף? Wix או WordPress?

עברנו דרך ארוכה, הבנו “מי נגד מי”. ועכשיו, לא מגיעה לנו תשובה כנה? בהחלט מגיעה. נתחיל מלהתייחס לתקציב ולצרכים שלנו: הקמת אתר ב־Wix עולה לנו הרבה פחות. בניגוד אליה, אתר WordPress יעלה לנו פי שניים ויותר. במקרים של תקציב מוגבל, נעדיף את Wix. ובמקרים של תקציב בינוני/גבוה ורצון ל־”חופשיות”, נעדיף את WordPress. לפיכך, אין תשובה חד משמעית לשאלה "מה הכי מומלץ?".

ובכל מקרה, שתי הפלטפורמות מצוינות ומיועדות לאתרי תדמית. אם נרצה “לקבל כיוון”, עלינו לעשות “בדק בית”, ולראות לאיזו מערכת תתאים לנו יותר. רוצים אתר ייחודי, מאפס? חנות מקוונת? הרבה דפים? כנראה שאתם “בצד” של וורדפרס. כמו כן, אם אנגלית לא באה בחשבון – וורדפרס היא ללא ספק הבחירה מבין השתיים. ומתי נעדיף את Wix? טוב, בעיקר באתרי תדמית לבעלי מקצוע, בסדרי גודל קטנים.

*אין לנו תשובה לכל מצב, ולכן ההחלטה עדיין בידיכם. אולם, עם הידע שרכשתם תוכלו להחליט בצורה השקולה ביותר.

לסיכום – מה היה לנו?

לסיום, Wix הנה בהחלט פלטפורמה ראויה לאתרי תדמית, וכך גם WordPress. אולם, בכל הקישור לקידום האורגני, ידה של וורדפרס על העליונה. יודעים מראש שתצטרכו לקדם את האתר אורגנית? לכו על מערכת WordPress. עדיף ללכת “על בטוח”. במקרים אחרים, פנו לפסקה הקודמת… ובדקו בעצמכם. הצגנו את כל הנתונים, ההחלטה הסופית בידכם – בחרו בחוכמה.

בהצלחה.

צרו איתנו קשר עכשיו !

אנחנו כאן בשבילכם למידע נוסף חייגו עכשיו: 077-2496269 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

תפריט נגישות