חנות אינטרנט בתקופת הקורונה

עמוד הבית > מחנות אינטרנט בתקופת הקורונה 

אתר מכירות WooCommerce

חשיבותה של חנות אינטרנט בתקופת הקורונה

נגיף הקורונה (Covid-19) התחיל את דרכו בסין, ונכנס לרוב מדינות העולם, ביניהם גם ישראל.
מילות המפתח שעושות לנו צמרמורות בתקופה הזאת הם: סגר, וקורונה. למדנו בתקופות האחרונות להתנהל בצורה אחרת, לחבוש מסכות, ולחטא את הידיים לתקופות קצרות. בחודשים האחרונים, ישראל ספגה מכות קשות בעקבות וירוס הקורונה, ולפיכך בנתה תוכנית למזעור נזקים – סגרים כללים ומלאים.
בזמני הסגר, עסקים בישראל סופגים מכות קשות מבחינה כלכלית, וכאלה שלא סופגים, נמצאים ב- אינטרנט. במילים אחרות, עסק "מצליח" בתקופות הסגר והקורונה, הוא עסק דיגיטלי עם חנות וירטואלית שנגישה לאינטרנט.

במאמר זה, אתר Sub-Web מדבר על חשיבותה של חנות אינטרנט (וירטואלית) בתקופת ה- קורונה והסגר. למה חנות אינטרנט כל כך חשובה דווקא בזמנים האלה? מהם יתרונותיה של חנות וירטואלית בדגש על התקופה, ואיך עושים את זה בצורה נכונה. כל השאלות האלה יקבלו תשובה במאמר זה.

חשיבותה של חנות אינטרנט בתקופת הקורונה

תקופת הקורונה היא תקופה מאוד קשה, מגבילה מאוד, ולא פשוטה מכל זווית אפשרית. מדינת ישראל מקשה על החיים במדינה באמצעים הנדרשים, בעיקר בסגרים כללים ומלאים.
בעלי חנויות מקומיות סופגות את כמות הפגיעה הגדולה ביותר. הרבה מאוד עסקים וחנויות מקומיות בישראל עוד לא נכנסו במלואם לעידן הדיגיטלי, ועדיין נשענות על השיטות הישנות והמקובלות – מכירה מקומית מאוזן לאוזן. בתקופת הקורונה, בתקופת הסגרים המוטלים על הרחובות, בעלי עסקים עם חנות מקומית סופגים פגיעה קשה בשל היותם רק בסביבה הפיזית.
לעומת זאת, עסקים שכן עשו את עלייתם לאינטרנט, סופגים פגיעה, אבל קלה הרבה יותר.

אנחנו חייבים להבין: בתקופת הקורונה, הרבה מאוד אנשים לא יוצאים לרחובות כמו פעם. לפיכך, הרכישות הגדולות שלהם מתרחשות ב- אינטרנט בצורה מקוונת. כאלה שנמצאים באינטרנט, זוכים למכירות ותשואות רבות יותר. כאלה שלא? נשארים עם הוצאות גדולות והכנסות קטנות. חשיבות אתר וחנות וירטואלית דווקא בתקופה הזאת, היא פשוט עליונה. המדינה מחייבת אותנו להיות יצירתיים, לחשוב מחוץ לקופסה, ולהשתמש באמצעים דיגיטליים. דווקא בתקופה הזאת, אתם, כן אתם, חייבים חנות וירטואלית ב- אינטרנט ! למען התקיימות והישרדותו של העסק אתם חייבים להתקדם עם כולם לעבר עידן דיגיטלי וחכם יותר.

יתרונותיה של חנות אינטרנטית בתקופת הקורונה

בתקופת הקורונה, יש עדיין עסקים שמתלבטים לקבל את ההחלטה הגורלית. הסיבה היא – אי וודאות. אותם העסקים שעדיין לא מוכנים לקבל את העולם הדיגיטלי החדש, הם עסקים מורכבים, שמתנהלים אחרת, ושהסיבות שלהם נובעות משלל רגשות. לדוגמא: הפחד ממשהו לא ידוע או מוכר, כישלון או אי הצלחה בתהליך, וכמובן אי וודאות. כבר לא מספיק לרשום על חשיבותה של חנות אינטרנט , אלה גם להעניק את הסיבות והיתרונות ביצירת חנות וירטואלית. "למה לי" זו בדיוק המחשבה שעוברת לכם בראש, ממש עכשיו. כנראה שאתם עדיין מתלבטים, וזה בסדר גמור. אז למה לכם להקים חנות אינטרנטית ? הנה מספר יתרונות לחנות אינטרנטית בתקופת הקורונה:

  1. בתקופת הקורונה הרכישות מתבצעות באינטרנט– חלק מהאנשים מפחדים להיפגש עם אנשים ולהיחשף לנגיף, יש כאלה שנמצאים בבידוד, ויש כאלה שגם יוצאים מידי פעם,כל אחד והמקום שלו.
    אנשים שבעבר לא קנו בחנות אינטרנטית ,נדרשים לפתוח את עולמם גם לסביבה שעד היום לא הייתה מוכרת כל כך. בעקבות כל זאת, הרכישות והקניות מתבצעות ב- אינטרנט – מקניות של אוכל ועד למוצרי הצריכה הבסיסיים ביותר. בנוסף, בזמני הסגר זה אפילו מורגש הרבה יותר, ובעלי עסקים מרוויחים בתשואות של 20-30% יותר מן הרגיל.
  2. חוסך בזמן ומשאבים– אם עד היום הייתם צריכים לשרת לקוחות בחנות המקומית, להתמודד עם בעיות ושאלות רבות, אתר אינטרנט עושה את כל זה בשבילכם. חנות אינטרנטית עובדת בשבילכם 24\7, ומדגישה את היתרונות שלה.
    אם לצרכנים יש שאלות או בעיות מסוימות, נוכל להקים דף של שאלות נפוצות, ואת התשובות אליהן הם יקבלו מהאתר.
    במקרים מסוימים, נוכל לחסוך את הפניות בהצגת רובוט אנושי. עקב כך, זה תורם רבות להתנהלות של העסק הכלכלי.
    כאשר יש לנו חנות אינטרנטית נוכל לחסוך בזמני המתנה והפניות מצד הלקוחות, מחפירות שונות ותלונות, ומהרבה שאלות שאותם ניתן לקבל באתר. בקיצור – עסק רץ. מלבד זאת, האתר יכול לחסוך לנו משאבים רבים, למשל – החזקת סחורה. חנות באינטרנט לא חייבת להחזיק סחורה פיזית על בסיס קבוע, אתם יכולים להזמין את המוצרים מהספק לפי ההזמנות הנדרשות.
  3. אתם יכולים להגיע ליותר אנשים – מאז ומתמיד, חנות מקומית מוגבלת בכמות החשיפה שהיא מסוגלת לייצר ביום בודד אחד. לעומתה, כבר שנים אתר אינטרנט יכול להגיע לתפוצות הרבה יותר גבוהות וללא הגבלה. באמצעות כתובת ה- URL, נוכל לפרסם בשלל פלטפורמות: גוגל אדס, רשתות חברתיות, ואפילו באתרי תוכן גדולים. דווקא בתקופה הזאת, כאשר אנחנו נלחמים על הלחם שלנו אנחנו חייבים להגיע לכמות מכירות גדולה יותר. באמצעות אתר אינטרנט, נוכל להכניס הרבה יותר כסף החודש, ולהגיע לחשיפה ממש ממוקדת ורלוונטית.

אלה הם שלושת היתרונות הממשיים ביותר בהקמת חנות אינטרנטית בתקופת הקורונה. האם אני צריך לבנות אתר אינטרנטי או לא? מדובר בשאלה מורכבת ביותר. לרוב, התשובה תהיה כן. בשביל להבין את מורכבות התקופה והדרישות אליה, נצטרך להיכנס לראשם של האנשים – מהם הכאבים שלהם בתקופה הזאת? לפני תקופת "האסון" אנשים רכשו וצרכו את המוצרים והשירותים שלהם גם בעולם הפיזי, וכעת, הם מתרגלים למציאות חדשה. כבעלי עסק שמעוניינים לבנות חנות באינטרנט אתם חייבים להבין דבר אחד חשוב – אנשים נחשפו לאינטרנט, בין אם רצו, ובין אם לא. איך שלא תראו את זה – צרכנים ואנשים פרטיים הבינו שניתן לעשות הרבה יותר דברים ברשת, והתחילו לראות בזה יתרון עצום. בהתחלה, הם חששו מאוד, ובלית ברירה הצטרכו להסתגל למציאות החדשה והלא כל כך נוחה.

שני הפסקאות האחרונות מדברות על חשיבות חנות אינטרנטית בזמן הקורונה. לאחר שהבנו מה הלקוחות רוצים, איפה הם נמצאים, וכמה זה באמת חשוב להיות שם דווקא עכשיו, הגיע הזמן להבין איך עושים את זה.

אז איך עושים את זה – הדרך הנכונה

לאחר שהבנו את החשיבות לבניית חנות וירטואלית דווקא בתקופת הקורונה, כעת, הגיע החלק המאתגר יותר. ראשית, אנחנו חייבים לקבל החלטות. כן, אנחנו יודעים שאתם לא אוהבים לעשות זאת אבל אין ברירה. אתם חייבים לקחת החלטה, האם אתם לוקחים את הצעד הזה או שלא. השני, היא החלטה של שאלה – מי יבנה את החנות, אנחנו, או מישהו מומחה. מדובר בהחלטה החשובה ביותר! קחו לכם קצת זמן לערער עליה. השלישי, על איזו פלטפורמה האתר הולך להתלבש – וורדפרס? וויקס? מגנטו? אנחנו חייבים להחליט באיזה פלטפורמה נרצה לעשות זאת, ומהם היתרונות והחסרונות של כל פלטפורמה בפרט.

אם החלטתם לבנות את הפלטפורמה בעצמכם, יש שלל מערכות חינמיות ובתשלום שיסייעו לכם בתהליך. אנחנו בטוחים שאת שיעורי הבית תוכלו לעשות בעצמכם, גוגל יעזור לכם הרבה.
במידה ואתם מעוניינים שמישהו מוסמך ואחראי יבנה את החנות, אתם חייבים למצוא את הפרטנר המתאים ביותר. לרוב, חברות לבניית אתרים ופרילנסרים שעובדים בתחום, בונים חנות אינטרנט וירטואלית על ליבת הוורדפרס – כדאי לזכור זאת.

בוחרים בחברה או פרילנסר? הנה כמה טיפים חשובים:

  1. כמות הניסיון – בניית חנות קטנה או גדולה מצריכה כמות ניסיון מטורפת, וככל שהיא גדולה ככה טוב יותר. האיש או החברה שתבחרו חייב להבין את יסודות התכנות הנדרשות – שפות כמו Html, PHP, JavaScript, וקצת CSS. כמות הניסיון הנדרשת לבניית חנויות אינטרנטיות היא 5 שנים במינימום.
  2. הכרת המערכת מא' ועד ת' – מערכת וורדפרס יכולה להפוך את העבודה להרבה יותר מסובכת, מלאת הפתעות, ורצופה בטעויות. כאשר נצטרך לבחור בפרטנר הבא שלנו, נכוון לאנשים שמכירים את יסודות המערכת מא' ועד ת' – החל משליטה על SQL, ועד לשליטה במערכת – שגיאות נפוצות, הכרת חברות אחסון טובות, הכרת תוספים והרחבות, וערכות נושא פופולאריות.
  3. תיק עבודות עשיר – בכל הקשור לבחירת איש מקצוע יש פרמטר שאנחנו חייבים לבדוק – תיק העבודות. בחנו את תיק העבודות של איש המקצוע בצורה עניינית ויסודית. האם אהבתם את הבנייה והעיצובים שהוא עשה ללקוחותיו? כמה נראה לכם שהוא בקיא ביסודות הוורדפרס? במידה ולא, תעשו Next – יש הרבה דגים בחוץ.
  4. המחיר – אחד הגורמים המשפיעים בהחלטות בני אדם, הוא בוודאי המחיר. כאשר אנחנו בוחנים אדם כזה או אחר לעבודה מסיבית כמו בניית אתרי וורדפרס, אנחנו חייבים לקחת בחשבון את המחיר. בקשו חוזה והקפידו לקרוא אותו ככל האפשר, רצוי לדעת מה אתם מקבלים ביחס למחיר וכמה התמורה באמת שווה.

כפי שאמרנו, בידיכם יש שני אפשרויות – בניית החנות לבד, או שכירתו של בונה אתרים. בכל החלטה, חשוב שתדגישו את ההנחיות והדרישות שלכם, ותעשו תיאום ציפיות עם נותן השירות. שכירתו של מתכנת או בונה אתרים יכולה להיות משתלמת, חלק מהיתרונות שנמצא בעסקה הם: חיסכון אדיר ומשמעותי של זמן, ידע וניסיון שיעמדו לרשותנו, ומישהו שנוכל להישען עליו בכל בעיה או תקלה טכנית. מקווים שארבעת הטיפים האלה יעזרו לכם בזמן הבחירה, הכי חשוב – תעשו מה שהלב שלכם אומר זה תמיד עובד 😉

בכל שאלה אנחנו תמיד זמינים לרשותכם, חברת SubWeb – 077-249-6269.

צרו איתנו קשר עכשיו !

אנחנו כאן בשבילכם למידע נוסף חייגו עכשיו: 077-2496269 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

תפריט נגישות