בניית אתר אינטרנט

עמוד הבית > בניית אתר אינטרנט

אתר אינטרנט

חשיבות בניית אתר אינטרנט

בניית אתר אינטרנט מתקדם זה לא דבר של מה בכך, האתר צריך להיות בנוי היטב, תוך בניית תדמית דיגיטלית מתקדמת , השקעה בתוכן באופן שוטף, עדכונים ועוד. 

בשלב מסוים, כל בעל עסק מתלבט: "האם כדאי להקים אתר אינטרנט או לא?". בישירות, התשובה לשאלה היא כן, ללא צל של ספק. לאתר אינטרנט תדמיתי או אתר מכירות באינטרנט יתרונות נפלאים, והוא משמש כמקור הכנסה בלתי מבוטל לכל עסק ובמיוחד בזמנים אלו כאשר כל הדור הצעיר נמצא כל היום במכשיר הטלפון הנייד שלו. כן, אנו יודעים שכל זה נשמע מעורפל… אז מהם יתרונותיו, חסרונותיו וחשיבויות של אתר האינטרנט?

חשיבות אתר אינטרנט

בכנות, הכסף סובב סביב הכל. לכן, חשוב לציין שאתר אינטרנט צפוי “להכניס” לנו כסף. למה רק צפוי? טוב, מפני שכמו כל דבר בחיים: אפשר לעשות אותו על הצד הטוב ביותר, וגם באופן רשלני, שלא יוביל לתוצאות של ממש.

היכונו מראש: כמו בכל מקור רווח, גם באתר אינטרנט תצטרכו להשקיע מראש. החל מהבנייה, עיצוב, אבטחה, התדמית ה- דיגיטלית, תכנון, כתיבת תוכן, ועד לפרטים הקטנים ביותר – אנו נשלם על כל אלו. אם נרצה להרוויח מהאתר, לא מספיק ליצור אותו, אלא גם להשקיע ולתפעל אותו על בסיס קבוע.

ועם כל הכבוד לכסף, לאתר האינטרנט יש חשיבויות נוספות. בראשן, האתר מהווה מעין “פרצוף” המסמל את מעמד העסק. ובזכותו, נחסוך בשאלות חוזרות משיחות מייאשות (להציג את עצמנו, הסברים חוזרים…), נמנע וויכוחים וחילוקי דעות, נוכל להציג את תיק העבודות בקלות… וכמובן נשפר את תדמית המותג שלנו וזה חשוב (בין אם במודע או לא, אתר אינטרנט “משדר" יוקרה ואמינות).

*יתרה מכך, ואולי חשוב מכל, בעוד אנו פעילים בשעות היום, האתר פועל 24/7 – והודות לכך, נהיה תמיד קיימים (!).

*במערכות וערוצי שיווק מסוימים, לא ניתן לפרסם עסק ללא כתובת אתר (URL). לפיכך, ייווצרו מצבים שללא אתר, נישאר בלי כלום. למעשה, זהו עוד תרחיש שמצדיק נחרצות הקמת אתר אינטרנט לעסק.

יתרונות וחסרונות של אתר אינטרנט

כן, כן, שמעתם נכון. גם לאתר אינטרנט יש חסרונות, שעוד לא ממש נגענו בהם. להלן היתרונות והחסרונות של אתר אינטרנט:

  • תדמית דיגיטלית – ב־”מציאות”, אנו עשויים להיות מוכרים ואהודים. אולם, אם לא נגיע לאותו המצב בזירה הדיגיטלית, כל זה לא שווה הרבה, ונהיה נתונים לחסדי “השמועות”. ואנחנו לא רוצים להיות שם, באמצעות אתר אינטרנט איכותי, נוכל ליצור תדמית דיגיטלית מצוינת עבורנו – ולמקם עצמנו גבוה ברשת האינטרנט ובעולם הפיזי ובזכותה, נוכל כמובן לגדול ולהתרחב לממדים שרק “חלמנו עליהם”.
  • רבים קוראים לאתר אינטרנט נכס דיגיטלי מפני ש אתר אינטרנט משמעותו ממש נכס כמו נדל"ן רק ברחבי האינטרנט.
  • הקלה בחיפושים – לקוחות מעוניינים להשיג מידע בצורה הקלה ביותר, ובמינימום זמן – דרך גוגל. בעצם פתיחת אתר האינטרנט, נקל מאוד על לקוחות חדשים וישנים כאחד. כעת, הם יוכלו להשיג מידע בתנאים שלהם, מה שרק ישפר את רווחי העסק שלנו.
  • תמיד להראות נוכחות – אתר אינטרנט פועל 24/7 שעות ביממה כל השנה. ובכך, הוא זמין ללקוחות פוטנציאלים הרבה יותר מאיתנו. הודות ליתרון זה, נרגיש כעסק נגיש וחם בהרבה – תמיד יש “עם מי לדבר”. מן הסתם, אתר שנמצא באוויר 24/7, אך בנוי בצורה מזעזעת, ממש לא יעזור. על מנת שנהנה מיתרון זה, נהיה מוכרחים ליצור אתר איכותי וזמין כאחד. כנ"ל גם לאתר מכירות שיכול להכניס לנו כסף ע"י מכירות 24/7 כל השנה גם כאשר אנחנו ישנים או בחופשה . זהו כשלעצמו יתרון ניכר .
  • הגדלת כמות הפניות והרווח – המטרה הגדולה ביותר של אתר האינטרנט היא הגדלת כמות הפניות וההכנסות, בסופו של דבר. האתר מאפשר לנו להגיע לקהלים חדשים, ולפתוח דלתות שעד כה היו סגורות. יתרה מכך, באמצעות קידום אורגני, או ממומן, נוכל להעלות את כמות הפניות והרווח אף יותר.
  • אינטראקציה עם הלקוחות – דרך פלטפורמה דיגיטלית, כמו אתר אינטרנט, נוכל ליצור קשר תכוף בהרבה עם הלקוחות. כמו כן, האינטראקציה נפתחת לתחכום מצידנו. מה הכוונה? ובכן, באמצעות טפסי צור קשר, פופ-אפים, וכו' נוכל למשוך לקוחות. כלומר, דרך האינטראקציה, ניצלנו את העובדה שהאתר הוא “השטח שלנו”, לשם מטרת משיכת הלקוח.

ועוד ועוד! למען האמת, קיימים עשרות יתרונות! מסיבות ברורות, לא ניכנס לכולם. בכל אופן, אלו המרכזיים.

ועכשיו… מהם החסרונות באחזקת / בניית האתר ?

  • עלויות גבוהות – בניית/אחזקת אתר אינטרנט תעלה לנו לא מעט כסף. באופן עקרוני, ניפרד מלא פחות מ־35 ₪ בחודש על האחסון בלבד, עוד לפני שנגענו בתוכן האתר עצמו. כן, לא חסרה עבודה פנימית על האתר: הזנת תכנים, שדרוג המערכת והתוספים וכו'. וכל זאת, עוד לפני שנגענו בסכום החד פעמי שנשלם לשם הבניה או ההקמה הראשונית (אלא אם נבנה בעצמנו…). סכום זה נע בין 2,500 ₪
    ל־4,000 ₪ (סכום “מכובד”, לא?). כן, קיימים פתרונות חינמיים, אך הם כלל לא מקצועיים וראויים לאתרי תדמית, אפילו בסיסיים.
  • תמיד להיות בעניינים, עול כבד – זוהי הקללה והברכה של עולם הדיגיטל. הכל זז, לרגע אין מנוחה. 24/7 זמינות -> 24/7 עבודה. בין “המטעמים”, נצטרך: לכתוב תכנים, עמודים, לטפל בבעיות טכניות, להעלות תכנים לאתר, לסייע ללקוחות ועוד. בקיצור, לא מספיק לבנות אתר וזהו. אנו נישאר בעיסוק תמידי, במטרה לקחת אותו אל “השלב הבא”.
  • עלויות צדדיות – באתרי אינטרנט לעתים נשלם עלויות צדדיות, בדרך כלל לא צפויות: תיקון תקלות טכניות (תשלום למתכנת) או לחברה שבנתה את האתר, עלויות “התאוששות” בזמן פריצה וכו'. מלבד זאת, ניאלץ לקחת בחשבון את עלויות הפרסום/הקידום בזירות הדיגיטליות. בקיצור, אין סוף להוצאות. אבל בסופו של יום אנחנו נרוויח מזה כסף !!! והרבה כסף , אחרת לא היינו רואים מיליוני אתרים שנולדים כל יום בעולם, כולם מבינים שחוקי המשחק השתנו.

אלו שלושת החסרונות העיקריים בשימוש, בנייה ותחזוקת אתר אינטרנט. אולם, בעינינו לפחות, הם כלל לא משתווים ליתרונות – בהחלט שווה להחזיק ולתפעל אתר אינטרנט בימינו.

ההתלבטות – באיזו פלטפורמה לבחור בבניית אתר ?

לו נדרשנו להמליץ על פלטפורמת בסיס לאתר, ללא ספק היינו בוחרים בוורדפרס. גם לאתרי מכירות  אולם, זוהי מערכת שדורשת תקציב מסוים – ולא לכולם יש אותו. לכן, בבחירת פלטפורמה אנו מוכרחים לחשוב טוב על הדרישות והתקציב שלנו. במילים אחרות, דלי תקציב? לא רוצים להסתבך? אתר פשוט מספיק? היינו ממליצים על וויקס. מנגד, אם תכוונו להשקיע בעסק, עם תקציב די גבוה, “לכו” על בנייה בוורדפרס.

בסופו של יום, ההחלטה תלווה אתכם לטווח הארוך – החליטו בתבונה.

לסיכום

מעל לכל צל של ספק, אתר האינטרנט הוא רכיב חשוב בחברה בימינו. באמצעותו, נתבלט בזירה הדיגיטלית ההולכת וגדלה מיום ליום. נכון, גם אתר אינטרנט איננו מושלם – יש לו חסרונות (!). ובכל זאת, אנו סבורים כי הם אינם גוברים על יתרונותיו הברורים. כולנו תקווה שסייענו לכם להבין מהו ה־”שוס” הגדול סביב אתרי האינטרנט וחשיבותם. וכעת, אנא הפיקו את המיטב מן המאמר.

אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר לקבלת פרטים נוספים .

בהצלחה, SubWeb.

צרו איתנו קשר עכשיו !

אנחנו כאן בשבילכם למידע נוסף חייגו עכשיו: 077-2496269 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

תפריט נגישות